Tanuljunk meg együtt élni! A fogyatékossággal élő emberek integrációjáért

Normál verzió

Bélapátfalva

Az Intézet 1986-ban nyitotta meg kapuit. Jelenleg 180 férőhelyen időseket, valamint 150 férőhelyen enyhe, középsúlyos és súlyos fokban értelmi fogyatékossággal élő, illetve halmozottan sérült embereket lát el. Az Intézmény célja alapítványával a Jó Szándék Alapítvánnyal együttműködve olyan minőségi ellátást nyújtsanak az intézmény lakói számára, mely biztonságot és támaszt ad ahhoz, hogy életkoruknak, képességeiknek és egészségi állapotuknak megfelelő életet élhessenek.

Az intézmény a fogyatékossággal élő emberek ellátásában a hagyományos ápolási, gondozási feladatok mellett különböző terápiák igénybevételére nyújt lehetőséget, emellett a lakók számára szociális foglalkoztatót működtet, munka-rehabilitációs valamint fejlesztő- felkészítő foglalkoztatás formájában. Az intézmény védett foglalkoztatást is biztosít a térség megváltozott munkaképességű lakosai részére.

BálapátfalvaBálapátfalva

Az intézmény minősített szakmai továbbképzések szervezését végzi, ezzel segítve a saját munkatársak, valamint az észak-magyarországi régió szakembereinek a továbbképzését.

A súlyos fogyatékossággal (értelmi, mozgás, látás, hallásszervi, illetve halmozott fogyatékossággal) élő emberek részére támogató szolgálatot működtet a Bélapátfalvai Kistérségben, 13 településen, ennek keretében személyi segítő szolgálat, szállító szolgálat igénybevételére nyílik lehetőség, valamint az intézmény információnyújtást és tanácsadást végez.

A Bélapátfalvi Idősek és Fogyatékosok Otthona és Módszertani Intézete sikeresen pályázott a TIOP 3.4.1. A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” című pályázaton. Ennek eredményeként lehetőség nyílik a fogyatékosok otthona részleg teljes kiváltására, így minden fogyatékossággal élő lakó a településekbe integráltan lakásokban/családi házakban élhet a szükségletei szerinti támogatás, személyi segítés megtartása mellett.

Kapcsolat: Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona és Módszertani Intézete 

Igazgató: Tóth Erzsébet
Cím: 3346 Bélapátfalva, Petőfi u. 25.
Telefon: 36/554-310 Fax: 36/354-137
E-mail: titkarsag@ifomi.hu
Honlap: http://ifomi.hu